Morate se prijaviti da biste napisati komentar ili otvoriti novu temu.

Hemoroidi

Nakon što smo objavili članak kako se riješiti hemoroida, javilo nam se na desetina osoba koje su nakon dugogodišnje agonije riješile svoj problem.

Prije komentiranja pročitajte ovaj članak: https://www.logicno.com/zivotni-stil/hemoroidi-kako-sam-ih-izlijecio-za-samo-10-dana-bez-ikakvih-lijekova.html

Cilj ovog posta je otkriti koja hrana smeta i izaziva hemoroide, a što ćemo postaviti ovdje da bismo svi zajedno bili informiraniji i zdraviji.

Da se ne bi ponavljao, kopirao sam glavninu mog komentara na taj članak pa stojim i dalje pri istom mišljenju...

Ja sam još kao mladić u vojsci prvi put dobio hemoroide. I ja sam u to vrijeme obilato konzumirao mlijeko, kruh pšenično tijesto, konzerviranu i suhu hranu itd. Problemi sa napuhanim trbuhom sa izmjenama tvrde stolice i proljeva praćeni hemoroidima, su bili sve učestaliji.
Ni jedan savjet doktora, ni lijek mi nije pomogao. Tako sam prije 25 godina u potrazi za rješenjem problema naletio na informaciju o Zlatku i Jadranki Boban Pejić (osnivači “Makronove”) koji su bili na početku karijere posvećene edukaciji o zdravom načinu života i prvi ozbiljni promotori makrobiotičkog načina življenja.

Tada sam kod njih u roku od nekoliko sati savjetovanja shvatio koliko sam do tada griješio u svom životu. Bio sam tada u 37-oj godini i započeo sa makrobiotičkom prehranom (i ostalim bitnim stvarima koje čine makrobiotiku) kojom sam u 6 mjeseci sa 72 kg pao za 10 kg i očistio se od skoro svih tegoba koje su me mučile. No sama makrobiotička prehrana koja je svima bila jednako preporučena nije mi kod svakog obroka činila jednaki učinak, primjetio sam da su mi neke namirnice činile slične probleme kao da sam jeo npr. mlijeko…. Počeo sam izbjegavati takve namirnice a dijetu sam obično provodio prva 3 mjeseca u godini, dokle nisam 2000. godine naišao na knjigu o prehrani prema krvnim grupama (Peter J. D`Adamo) koja mi je otkrila zašto sam povremeno jedući neku hranu imao smetnje. Naime ja sam trošio dosta pšeničnih proizvoda (u makrobiotici “dozvoljena”) a prema mojoj krvnoj grupi (nula) gluten iz pšenice djeluje isto kao i laktoza iz mlijeka….

Dakle mlijeko ne konzumiram već 25 godina a zadnjih 18 godina imam prehranu koja je kombinacija makrobiotike ali bez namirnica koje nisu za moju krvnu grupu i namirnica koje su pogodne za moju krvnu grupu.
Napominjem da već 25 godina ne uzimam nikakve lijekove i cijelo vrijeme sam zdrav. (a prije sam znao uzimati antibiotike i razne probiotike (u kojima ima laktoze) koji su mi više štetili nego koristili.)
Od hemoroida više ne patim od kada sam našao  za mene optimalnu hranu i obezbijedio dobru probavu bez napuhanosti duže od 12 sati.
Moje je uvjerenje, da ni laktoza ni gluten ni lektini iz npr. graha nisu glavni uzrok pojave hemoroida, već je to višednevna napuhanost debelog crijeva kombinirana sjedenjem ili tijesnom odjećom u pasu.
Po meni upala hemoroida nastaje zbog smanjene cirkulacije krvi u samom hemoroidnom prstenu uzrokovane dugotrajnim pritiskom u tom dijelu, pa se krv zbog sporog kretanja počne zgrušavati te nastane tromb
Dakle, Bilo koja hrana, piće ili lijekovi, koji dugotrajno ometju probavu na način da nadimaju crijeva mogu prouzročiti upalu hemoroida.
Vjerujem da i uvećanje prostate, osim zbog dugotrajne apstinencije od seksa ili masturbacije, uvelike je uzrokovano i kroničnom nadutosti debelog crijeva potpmognuto sjedenjem i nedostatkom kretanja. (smanjena cirkulacija krvi u i oko prostate)

Prije nego čovjek počne nasumce mijenjati prehranu (po savjetu poznanika), ili je na internetu naišao na univerzalne savjete i preporuke, iskreno mu savjetujem da to ne uzima kao nešto sigurno i za njega. Treba oprezno i stalno “osluškivati” svoje tijelo i eksperimentirati na temelju nekakve logike i knjiga i savjeta iza kojih stoji dugogodišnje iskustvo i širina uma autora.
Samoizlječenje iziskuje dosljednost i upornost u upoznavanju vlastitog tijela, ali svaki trud ovakve vrste je nagrađen dobrim zdravljem a time kvalitetom i dužinom života.

Izbornik